Srbija sport forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srbija sport forum

Dobrodosli!!!

PrijemPortalLatest imagesPristupiRegistruj se

Novosti o rukometasima

Ići dole 
AutorPoruka
Mirjana MP
Glavni i odgovorni urednik
Mirjana MP

Novosti o rukometasima Empty
PočaljiNaslov: Novosti o rukometasima   Novosti o rukometasima I_icon_minitimeUto Jun 02, 2009 7:43 pm

Karabatić se vratio kući...
Utorak, 2. jun 2009. 15:36

Rukometni reprezentativac Francuske Nikola Karabatić napustio je ekipu Kila i vratio se u Monpelje. Čelnici Kila nisu želeli da saopšte detalje transfera.

Karabatić je 2005. godine u Kil došao iz Monpeljea, a njegov ugovor sa nemačkim klubom ističe 2012. godine.

On je sa reprezentacijom Francuske osvojio zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj, Olimpijskim igrama u Pekingu, kao i na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj ove godine.

Takođe, osvojio je i tri bronzane medalje na Svetskom prvenstvu 2003. i 2005. godine, kao i na Evropskom u Norveškoj prošle godine.

Poslednji meč za Kil odigrao je u revanšu finala Lige šampiona, u kojem je Siudad Real kao domaćin nadoknadio pet golova minusa iz prvog susreta (34:39) i osvojio titulu prvaka Evrope (33:27).

(Beta/MONDO)
Nazad na vrh Ići dole
https://srbijasport.forumsr.com
Mirjana MP
Mirjana MP

PočaljiNaslov: Re: Novosti o rukometasima   Novosti o rukometasima I_icon_minitimeUto Avg 25, 2009 8:33 pm

Novosti o rukometasima Duvnja10
Novi svetski rekord: Duvnjak u Hamburgu!
Utorak, 25. avgust 2009. 14:00

Hrvatski rukometni reprezentativac Domagoj Duvnjak preći će iz Zagreba u Hamburg, a ukupna vrednost transfera iznosi 2,25 miliona evra.

To je novi rekord u svetu rukometa, piše tiražni nemački tabloid "Bild".

Duvnjak je sa Hamburgom potpisao ugovor do 2012, sa opcijom produžetka saradnje do 2014.

Hrvatski rukometaš doputovaće u Nemačku pošto Hamburg uplati prvu ratu, u iznosu od 400.000 evra, navodi "Bild".

Hamburg će na ime obeštećenja Zagrebu izdvojiti ukupno milion evra, dok će Duvnjak godišnje zarađivati 300.000 evra.

Duvnjak ima 21 godinu i igra na poziciji srednjeg beka. U reprezentaciji Hrvatske debitovao je pre dve godine i osvojio srebrne medalje na prvenstvima Evrope i sveta.

(Beta, foto: tportal.hr)
Nazad na vrh Ići dole
Mirjana MP
Mirjana MP

PočaljiNaslov: Re: Novosti o rukometasima   Novosti o rukometasima I_icon_minitimePet Okt 23, 2009 6:05 pm

Novosti o rukometasima 335-1

Ponosni Srbin
Autor: GoSerbia | 22 okt 2009

Najbolji svetski rukometaš Nikola Karabatić će naredne srede posetiti Niš, grad u kome se 11. aprila 1984. rodio, a u kome nije bio poslednjih devet godina. Biće to zbog prijateljske utakmice Srbija - Francuska u hali Čair, gde se nada da mu neće zviždati jer je on ponosan na svoje srpsko poreklo.

- Vrlo sam ponosan što sam iz Srbije, što mi je tata Hrvat, što potičem sa Balkana. Uvek mi je, međutim san bio da igram za reprezentaciju Francuske i ostvario sam ga - iskren je bio Nikola Karabatić u intervjuu za "Sport".

Karabatić se prisetio i kako su mu u januaru ove godine u Zagrebu tokom utakmice finala Svetskog prvenstva Hrvatska - Francuska domaći navijači zviždali uprkos tome što je njegov otac Branko Trogiraninin. Tom prilikom, levi bek Trikolora odužio im se briljantnom partijom, a nacionalni tim čije boje brani je slavio.

- Voleo bih da mi sada u Nišu, aplaudiraju. Bio bi to lep osećaj. Ne znam kako će me navijači dočekati, ali ja sam često isticao da sam ponosan što sam se rodio u Srbiji - dodao je Niko, koga je saigrač iz Monpeljea Mladen Bojinović uputio u vrelu atmosferu Čaira kada tamo igra reprezentacija.

Nikola Karabatić još ističe da se raduje što će igrati u svom rodnom gradu i da jedva čeka da opet jede niške pljeskavice, koje mu mama sprema i u Francuskoj.

- Čast mi je što dolazim u Srbiju. Već devet godina nisam bio u Nišu, mom rodnom gradu. Drago mi je što ću da igram pred prijateljima i familijom. u Nišu sam živeo do četvrte godine. Otac je već otišao da igra rukomet u Francuskoj, a ja sam ostao sa bakom i majkom, koja je završavala medicinu - prisetio se Nikola.

Kako je najavljeno, prilikom boravka reprezentacije Francuske u Nišu, gradsko rukovodstvo proglasiće Nikolu Karabatića počasnim građaninom rodnog grada i sportskim ambasadorom Niša u Evropi i svetu.
Nazad na vrh Ići dole
Mirjana MP
Mirjana MP

PočaljiNaslov: Re: Novosti o rukometasima   Novosti o rukometasima I_icon_minitimeSub Nov 28, 2009 4:32 pm

Stojanović propušta EP?
Autor: GoSerbia | 27 nov 2009

Novosti o rukometasima 952-1

Rukometni reprezentativac Srbije i desni bek Kadetena Aleksandar Stojanović mogao bi da propusti predstojeće Evropsko prvenstvo zbog porede levog ramena.

Stojanović je bio na magnetnoj rezonanci u sredu, a prve prognoze nisu dobre. To je još jedna loša vest za selektora Seada Hasanefendića, pošto se na ozbiljnu povredu žali i Marko Vujin.

- Već godinu dana me boli rame, ali igram. Tri puta sam išao na pregled magnetnom rezonancom, dva puta u Sloveniji, jednom u Srbiji, ništa se ne vidi. Zbog toga se nadam da nije ništa strašno ali me plaši bol. Ne spavam zbog njega. Ne mogu da dobacim loptu do gola - rekao je Aleksandar Stojanović za "Sport".

I dodao da je tražio mišljenje više doktora, ali niko ništa nije znao da mu kaže. Čak su u Kopru mislili da lažira povredu.

- Čekam izveštaj lekara specijaliste. Rekli su mi da je pitanje trenutka kada će se tetiva otkačiti. Onda ne bih mogao ni da podignem ruku. Do sada se samo istanjila, ali nije pukla. Još se ništa ne zna, ali za ovakvu vrstu povrede sledi pauza od tri nedelje do tri meseca.

Evropsko prvenstvo u Austriji na programu je od 19. do 31. januara 2010.
Nazad na vrh Ići dole
Mirjana MP
Mirjana MP

PočaljiNaslov: Re: Novosti o rukometasima   Novosti o rukometasima I_icon_minitimeSre Feb 03, 2010 5:36 pm

Karabatić: Hrvati su mekani i spori

Reprezentativac Francuske kaže da je znao da će biti šampion Evrope pre finalnog duela sa Hrvatskom.

Novosti o rukometasima V159808p0

Bek Monpeljea Nikola Karabatić jedan je od najzaslužnijih što su rukometaši Francuske objedinili olimpijsku, svetsku i evropsku titulu.

Reprezentativac "trikolora" je u finalu Evropskog prvenstva protiv Hrvatske postigao šest golova, a većinu u trenucima kada se "lomio" rezultat.

Iako je Evropsko prventstvo u Austriji završeno pre nekoliko dana, Karabatić još razmišlja o finalnom dvoboju sa ekipom Lina Červara.

"Hrvati su imali mnogo sreće u prvom poluvremenu i napravili su razliku. Ali verovali smo u sebe i znali da možemo do trofeja", izjavio je Karabatić za "Lekip".

On ne doživljava Hrvatsku kao rukometnu velesilu, iako su "kockasti" u poslednjih šest takmičenja osvajali medalje.

"Hrvatska igra sporo i mekano u napadu, a treba im zaista mnogo vremena da pripreme šansu za gol. Znali smo da smo evropski prvaci još nekoliko minuta pre kraja, čim smo stekli 'plus četiri'. Ma, čim smo izbacili Island u polufinalu, znao sam da smo prvaci Evrope", zaključio je bek Monpeljea.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Novosti o rukometasima   Novosti o rukometasima I_icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Novosti o rukometasima
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Novosti o reprezentacijama...
» Novosti........
» Novosti o reprezentacijama...
» Novosti!!!!!!!!!!!
» Novosti o rukometu

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu