Francuzi se raduju Čairu Autor: GoSerbia | 20 okt 2009
Srbi dočekuju svetske šampione
Aktuelni svetski i olimpijski prvak u rukometu, reprezentacija Francuske igraće naredne srede u Nišu prijateljski susret sa nacionalnim timom Srbije, povodom 60 godina postojanja Rukometnog saveza Srbije. Francuzi u Čair dolaze u najjačem sastavu, a predvode ih zvanično dva poslednja najbolja igrača planete u izboru IHF, Nikola Karabatić i Tijeri Omejer.
Čak i Karabatićevom saigraču Omejeru dobro je poznato da je rukometaš Monpeljea u gradu na Nišavi proveo prve godine života, a da se kasnije sa porodicom preselio u Strazbur.
-Znam da je Niš, rodni grad Nikole Karabatića. Drago mi je da ćemo tamo igrati i da čujem, da će atmosfera biti dobra. Veliko zadovoljstvo imamo što ćemo igrati u Srbiji. Znam da u Srbiji ima puno ljudi koji vole rukomet i ovo će biti predstava za njih. To je prilika i da pred šest hiljada ljudi odigramo jednu dobru utakmicu protiv ozbiljne reprezentacije, koja će služiti kao prava priprema pred Evropsko prvenstvo - rekao jeTijeri Omejer u izjavi za sajt RSS.
Francuska je prošle godine osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu, a ove godine trijumfovala je i na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.
U predigri susreta Srbije i Francuske, sastaće se juniorske reprezentacije Srbije i Hrvatske, koja je pre par meseci, postala kadetski prvak sveta.